22.12.2019. 20:15
0
Lulić ponovo donio trofej Laziju: Nebeskoplavi osvajači Superkupa Italije
U okviru finala Superkupa Italije snage su odmjerili ekipe Juventusa i Lazija. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:3. Nebeskoplavi su tako došli do novog trofeja u svojoj kolekciji.

Igrao se 16. minut utakmice, kada je Luis Alberto iskoristio odličnu asistenciju Sergeja Milinković-Savića te pogodio mrežu Stare dame za 0:1. Pred sami kraj prvog poluvremena Juventus se vratio u susret.

Paulo Dybala je pogodio mrežu Nebeskoplavih u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, te tako postavio konačan rezultat na pauzi od 1:1.

U nastavku utakmice redale su se šanse na obje strane, ali je samo jedna bila iskorištena. Ponovo je historiju rimskog kluba ispisao nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Senad Lulić.

Igrao se 73. minut utakmice, kada je Senad Lulić na asistenciju Marca Parola pogodio mrežu Juventusa za erupciju oduševljenja u Rimu. Ovo je drugi put da je kapiten Lazija donio trofej svojoj ekipi, a već ranije Lulić je svojim pogotkom donio trofej Kupa Italije u plavi dio Rima.

Konačan rezultat od 1:3 došao je u petoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena, kada je Danilo Cataldi fenomenalnim pogotkom i zvanično riješio pitanje pobjednika u večerašnjem duelu.

U ovom finalu nastupio je i trenutni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić, koji je odigrao svih 90 minuta za Juventus te bio pokretač akcije za pogodak svoje ekipe, prenosi S1.




(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.