16.2.2020. 22:36
0
Lazio savladao Inter na domaćem terenu
Lazio se večeras pokazao kao dostojan kandidat za osvajanje Scudetta, savladavši Inter sa 2:1 na Olimpicu, u derbiju 24. kola Serije A.

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja. Lazio je na početku zaprijetio preko Serkeja Milinković-Savića, koji je u izvanrednom pokušaju pogodio prečku. Ostatak prvog poluvremena prošao je bez ozbiljnih šansi. Inter je na kraju poluvremena došao do vodstva pogodkom Ashleya Younga.

Drugo poluvrijeme krenulo je povoljnije za Lazio. Domaćini su već u 50. minuti uspjeli da dođu do poravnanja, kada je sa bijele tačke pogodio Ciro Immobile. Lazio je i nakon izjednjačenja nastavio pokazivati dobru igru, što su naposljetku krunisali pogotkom Milinković Savića u 69. minuti susreta.

Do kraja meča Inter je svim silama napadao i došao do gola preko Lautara Martineza ali isti je poništen zbog ofsajda. Također, i pred sami kraj su Nerazzurri imali šansu preko Lukakua, ali njegov šut je u posljednji tren izblokiran. Meč je završio sa 2:1 za nebesko-plave.

Lazio se sada primakao Juventusu na samo minus jedan jer ima 56 bodova, dok je Inter ostao tri boda iza Stare dame i dva iza današnjeg suparnika.

U narednom kolu Inter igra protiv Sampdorije na domaćem terenu dok će Lazio u goste Genovi.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.