18.2.2020. 22:50
0
Spektakl u Dortmundu, tri gola za osam minuta
U osmini finala Lige prvaka na Signal Iduna Parku snage su odmjerili Borussia Dortmund i PSG.

Nakon prvih 45 minuta i nije bilo većih uzbuđenja, ali u nastavku su se 'razigrali' na obje strane
Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo za ljubitelje ova dva kluba. Gosti nisu imali ozbiljnijih prilika, a Borussia iako je bila opasnija nije uspjela doći do pogotka.


Najveću je priliku imao Jadon Sancho koji je ujedno i najopasniji igrač domaćih, ali njegov je udarac ukrotio Keylor Navas.

U 68. minuti Borussia stiže u vodstvo nakon pogotka Haalanda.

Dok smo u prvih 65 minuta jedva vidjeli poneko uzbuđenje, u razmaku od osam minuta pala su tri gola.  Prvo se u 76 minuti Mbappe fantastično probija po desnoj strani, dodaje do Neymara kojem nije bilo teško da sa svega nekoliko metara postigne gol u praznu mrežu. 

Slavlje gostiju trajalo je samo jednu minutu, a onda Haaland postiže svoj drugi gol.


(Lejla Trle)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.