13.3.2020. 19:15
0
Fudbalski klub iz Wuhana bježi kući iz Španije, zbog koronavirusa
Fudbalski klub Vuhan Cal, iz grada u kome je ponikao virus korona, bježi iz Španije i vraća se kući zbog epidemije kovida-19!

Kineski tim je 29. januara doletio u Kadiz, svih 27 fudbalera je pregledano i niko nije imao nikakve simptome virusa korona.

Kući se vraćaju u subotu kako bi izbjegli da komplikacije sa pandemijom u Španiji.
 
– Problem je sada ovdje, u Kini je praktično eliminisan. Nismo se do sada vraćali tamo zbog epidemije i odlaganja lige, ali smo zbog sadašnje situacije u Španiji odlučili da se vratimo – rekao je Gonsales za španske medije, a prenosi “Mondo“.

Kineski tim je 29. januara doletio u Kadiz, svih 27 fudbalera je pregledano i niko nije imao simptome virusa korona.

To je bilo prije nego što je suspendovana kineska liga, a nakon izbijanja epidemije, a njihov boravak je nekoliko puta produžavan zbog karantina u Kini.

Vlada Kine objavila je ove sedmice da je vrhunac prenosa kovida-19 prošao. Virus je inače maltene potpuno zaustavio globalni sport u cijelom svijetu.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.