15.3.2020. 12:51
0
Barcelona traži da im se dodijeli titula prvaka Španije
Španija je u velikom problemu s koronavirusom i početkom aprila sigurno se prvenstvo neće nastaviti, a to ne očekuju ni najveći optimisti. Barcelona traži da im se dodijeli titula prvaka države.

Ukoliko UEFA ne pomjeri Evropsko prvenstvo ili ako se iz nekih drugih razloga ne steknu uvjeti da se završe nacionalna prvenstva, pitanje je kako će se sve završiti. Klub s Kamp Noua smatra da oni trebaju biti proglašeni prvacima, a za to navode tri razloga, prenosi Avaz.

Prvi razlog je to što su trenutno lideri, a drugi da je odigrano više od 70 posto prvenstva, dakle 27 utakmica i ostalo je još 11. Treći razlog zbog kojeg smatraju da im se treba dodijeliti titula je to što su bili prvi nakon polovine prvenstva, kada je igrao svako protiv svakoga.

Prvenstvo Španije se igra od februara 1929., a prvo takmičenje na cijeloj teritoriji Španije počelo je sa deset klubova. Do sada nikada nije stopirana, a nije se igrala samo od 1936. do 1939. za vrijeme građanskog rata.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.