2.4.2020. 13:58
0
Burno ljeto čeka Manchester United: Jedna zvijezda stiže, druga odlazi
Ole Gunnar Solskjaer dobio je povjerenje čelnika Manchestera Uniteda da redizajnira prvu momčad tog engleskog velikana - riješi se onih koji mu ne trebaju i/ili koji tamo više ne žele biti, a ujedno dovede igrače s kojima će Crveni vragovi ponovno jurnuti prema vrhu engleskog i svjetskog nogometa.

United će sigurno biti među najvećim, a ako ne i najveći potrošač u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku, jer njihovi rezultati (ne samo ovosezonski) daleko su ispod renomea, a novca im ne nedostaje s obzirom da su godinama klub koji u svijetu nogometa najviše zarađuje od vantržišnih aktivnosti (ulaznice, sponzori, marketinške aktivnosti...).

Prvi pick je Sancho
Unatoč pandemiji koronavirusa, Crveni vragovi ne bi trebali imati problema s plaćanjem odšteta pa se tako mogu upustiti u utrku za dovođenja Jadona Sancha iz Borussije Dortmund.

Čudesni krilni napadač koji je nedavno navršio 20 godina na vrhu je Unitedova popisa želja i definitivni prvi pick za ljeto. Sancho je prije dvije i pol godine napravio izvrstan potez za svoju karijeru kada nije htio u Manchester Cityju čamiti na klupi i skupljati mrvice već se odlučio na odlazak u Dortmund gdje je razvio svoj talent do neslućenih razmjera i postao jedan od najtraženijih nogometaša svijeta.

Sanchova tržišna vrijednost na Transfermarktu se procjenjuje na 130 milijuna eura i u tim gabaritima otprilike će se kretati iznos kojeg će dobiti Borussia. Inače, doveli su ga za samo osam milijuna eura iz Cityja.

Pogba prema Realu

Dobar dio iznosa potrebnog za tu odštetu United bi trebao namaknuti prodajom Paula Pogbe u Real Madrid. Nije nikakva tajna da trener Reala Zinedine Zidane pošto-poto želi dovesti svog sunarodnjaka na Santiago Bernabeu, nakon što mu je prošlog ljeta jedna velika želja (Eden Hazard) već ispunjena.

U Zizouovoj koncepciji Pogba bi trebao biti glavno lice nekog novog veznog reda Kraljevskog kluba, koji će zasjesti na veliku scenu nakon što Luka Modrić i Toni Kroos odrade svoje epizode.

Ključna stvar u cijeloj priči je to što se Francuz ni u svom drugom mandatu na Old Traffordu nije snašao, ovoga puta nije opravdao golema očekivanja i u krajnju ruku financijska sredstva koja su uložena u njegovo dovođenje. Uz sve to, Solskjaer nije s njim kliknuo i htio bi ga prodati jer je Pogba postao remetilački faktor u svlačionici.

Coutinho i Meunier također na meti Uniteda
Od ostalih stvari vezanih uz "tržnicu" na Old Traffordu, izdvajamo dvije želje Uniteda vezane uz rubriku dolasci.

Solskjaer će pokušati dovesti Philippea Coutinha, bivšeg igrača Liverpoola koji se trenutno nalazi na posudbi u Bayernu, a ne bi imao ništa protiv povratka u Premierligu gdje je prije nekoliko godina igrao svoj najbolji nogomet.

Također, na meti Uniteda je i belgijski reprezentativac iz PSG-a Thomas Meunier, a glede njegova dovođenja imat će najmanje problema jer mu uskoro istječe ugovor s Parižanima i već sad može potpisati za bilo koji klub te im se priključiti na ljeto, prenosi Gol.hr

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.