22.4.2020. 12:15
2
Dušanu Bajeviću produžen ugovor: Zmajeve će voditi i u Ligi nacija
Dušanu Bajeviću odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH produžen je ugovor te će Reprezentaciju BiH voditi i u takmičenju Liga nacija.

Nogometni savez BiH izabrao je Bajevića za privremenog selektora Zmajeva za utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine, ali su pomenuti mečevi zbog pandemije koronavirusa otkazani, baš kao i Euro koji se trebao održati ove godine.

Kako je sudbina evropskog nogometa još uvijek pod velikim upitnikom i nije poznat termin kada će se igrati mečevi baraža, kao ni Lige nacija, Nogometni savez BiH odlučio je produžiti ugovor Bajeviću i ovaj proslavljeni stručnjak će nas vjerovatno pokušati odvesti na Euro, kada tačno bude poznat termin igranja utakmica.

Bajević je bivši bosanskohercegovački nogometaš, danas nogometni trener. Igrao je za Jugoslaviju te se smatra legendom bh. i jugoslovenskog nogometa.


U dresu Veleža je igrao 1966. do 1977., nakon čega je otišao u grčki AEK, te se ponovo vratio u Velež 1981. i odigrao dvije posljednje sezone u karijeri.


Ovaj Veležov napadač poznat i kao "Princ sa Neretve" najveći dio karijere igrao je u mostarskom Veležu, a ima i dvije prijateljske utakmice za Hajduk i jedan postignuti pogodak i to u utakmici protiv Zbornaje komande 25. 1. 1970, koju je pogodcima Jurice Jerkovića (2) i Bajevića Hajduk slavio s 3:1.



(Nermana Crnčalo)
2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.