15.5.2020. 17:15
0
Iz FK Sarajevo poručili: Saglasni smo sa nastavkom prvenstva isključivo prema postojećem formatu takmičenja
Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, trenutno vodeći tim na tabeli i osvajač duple krune u sezoni 2018/19 - Fudbalski klub Sarajevo, obavještava navijače i javnost da je Klub svim srcem za nastavak takmičarske sezone u sugerisanim terminima od strane Nogometnog saveza BiH.

Na sastanku održanom jučer, 14. maja N/FS BiH dostavljen je ispunjeni upitnik, sa potvrdnim odgovorom na pitanje “Da li ste za nastavak takmičarske sezone 2019/20?”.

Sarajevo je saglasno sa nastavkom prvenstva isključivo prema postojećem formatu takmičenja, sa početkom najdalje do 6./7. juna 2020. godine. Prvenstvo bi se na taj način okončalo najkasnije do 20. jula, te bi ekipe imale dovoljno vremena za odmor i pripremu za početak evropske sezone, navode iz ovog kluba.

U cilju maksimalne zaštite igrača, stručnog štaba i drugih učesnika, od strane medicinskog tima, u dokumentu je sugerisan i niz tačaka koje je neophodno ispuniti, a koje se slažu sa prethodno dostavljenim instrukcijama od strane N/FS BiH. 

U slučaju da se ne ispune potrebni uslovi za nastavak prvenstva, Nogometni savez Bosne i Hercegovine je institucija koja će donijeti konačnu odluku. Imajući u vidu da je kompletirano 2/3 prvenstva (sve ekipe igrale međusobno 2 puta), zvanični stav Kluba je da trenutno stanje na tabeli treba biti verifikovano kao konačno, te da prvoplasirana ekipa treba biti proglašena prvakom.

Također, Fudbalski klub Sarajevo obavještava javnost da će iskoristiti zakonom dozvoljena sredstva kako bi se zaštitio od izjava pojedinaca koji budu iznosili lažne informacije u javnosti vezano za poslovanje i odluke Kluba.

(NAP)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.