5.6.2020. 14:17
0
Upute za navijače FK Sarajevo o kretanju tokom šampionskog kruga
Fudbalski klub Sarajevo stigao je do sedme titule prvaka Bosne i Hercegovine nakon što je sezona u Premijer ligi prekinuta zbog pandemije korona virusa. Zbog aktuelne situacije i mjera predostrožnosti, neće biti tradicionalne proslave titule, nego će ekipa organizovati "šampionski krug".

"Obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo i mjere predostrožnosti uslijed pandemije koronavirusa, nažalost, Fudbalski klub Sarajevo nije bio u mogućnosti organizovati tradicionalnu proslavu u Titovoj ulici", saopšteno je iz FK Sarajevo.

Kao što je najavljeno bit će organizovan šampionski krug autobusom sa igračima i stručnim štabom. Tim sa Koševa izdao je upute navijačima o kretanju tokom šampionskog kruga.

Autobus će krenuti sa parkinga ispred stadiona Asim Ferhatović Hase u 20.30 sati, te napraviti krug do Vijećnice vozeći ulicom Obala Kulina bana, te nazad do stadiona kroz ulice Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita i Alipašinu ulicu.

Na osnovu instrukcija MUP-a KS, FK Sarajevo navijače obavještava:

- Privatnim vozilima neće biti dozvoljeno praćenje autobusa sa parkinga ispred stadiona,
- Nije dozvoljena obustava saobraćaja,
- Pješacima je dozvoljeno kretanje isključivo po trotoaru, te neće biti dozvoljen silazak na kolovoz,
- Igrači i stručni štab će tokom čitave vožnje biti u autobusu, te neće biti zaustavljanja radi izlaska.

Također, na osnovu odbijenog zahtjeva za organizaciju vatrometa od strane PU Stari Grad Sarajevo, FK Sarajevo obavještava navijače da nažalost neće biti organizovanog vatrometa.

FK Sarajevo poziva sve navijače i javnost na odgovorno ponašanje i razumijevanje kako bi šampionski krug protekao bez problema.

Bordo tim je odbranio titulu, nakon što je Izvršni odbor Nogometnog saveza usvojio prijedlog Takmičarske komisije da se sezona prekine i proglasi pobjednik nakon 22 odigrana kola (2/3) prvenstva, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.