17.6.2020. 21:07
0
Vratila se Premijer liga, igrači kleknuli na početku utakmice
Snažnom antirasističkom porukom nastavljeno je englesko nogometno prvenstvo nakon 100 dana pauze zbog pandemije koronavirusa.

Elitni razred 'otočkog' nogometa nastavljen je zaostalom utakmicom 28. kola između Aston Ville i Sheffield Uniteda koja je završila podjelom bodova, a prije početka susreta igrači oba sastava i sudac Michael Oliver kleknuli su u znak potpore pokretu "Black Lives Matter" i svjetskim prosvjedima protiv rasizma.

Domaći igrači zagrijavali su se u majicama koje su na leđima imale poruku "Životi crnaca su važni", a tijekom susreta na stadionu je razvijena ista poruka, prenosi Hina.

Prije početka utakmice održana je i minuta šutnje u znak sjećanje na sve žrtve koronavirusa.

Utakmica na kišnom Villa Parku bila je i prva u povijesti Premier lige odigrana bez navijača, uz stroge zdravstvene protokole.

Samo 300 ljudi bilo je dopušteno na stadionu koji je podijeljen u tri različite sigurnosne zone kako bi se pokušalo ograničiti moguće širenje koronavirusa, koji je u Velikoj Britaniji odnio blizu 42.000 života.

Na početku utakmice nije bilo uobičajenih scena. Momčadi su odvojeno izlazile iz svlačionica, a stisak ruke je zabranjen.

Utakmica je na koncu završila bez golova.

Večeras je na rasporedu i odgođeni susret 28. kola između Manchester Cityja i Arsenala.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 82 boda, čak 15 više od Manchester Cityja, dok je treći Leicester City sa 53 boda.

Aston Villa je ostala u zoni ispadanja na 19. mjestu s 26 bodova, bodom manje od zone spasa. Sheffield United je napredovao na šesto mjesto sa 44 boda i sada je samo jedan bod udaljen od Europe.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.