4.7.2020. 19:49
0
Gradski derbi pripao Juventusu: Ronalndo zabio iz slobodnjaka
Juventus je nastavio redati trijumfe u Seriji A poslije nastavka sezone. U gradskom derbiju protiv Torina bilo je 4:1.

Prvim zviždukom ispisana je i historija. Gianluigi Buffon je po 648. put branio u Seriji A te je tako postao igrač s najviše nastupa u najjačem rangu italijanskog fudbala. Iza sebe je ostavio Paola Maldinijia.

Domaći su poveli već u 2. minuti. Paulu Dybali je bilo dovoljno manje od 180 sekundi da na parvi slalom i lijepim golom dovede svoj tim u vodstvo. Argentinac je nešto kasnije dobio žuti karton pa ga čeka jedan meč suspenzije.

Nakon toga Bianconeri su nastavili s dobrom igrom, redale su se prilike, a mreža se ponovo zatresla u 29. minutu brzu kontru na asistenciju Cristiana Ronalda završio je Juan Cuadrado.

Duboko u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Bikovi su se vratili u igru. Za goste je dosuđen penal, Matthijs De Ligt je dobio žuti karton i čega ga suspenzija, a siguran realizator je bio Andrea Belotti.

Ne, nije videomontaža: Ronaldo je zabio iz slobodnjaka i to na fantastičan način!

Na startu drugog dijela puno bolja igra Torina koji je nekoliko puta opasno zaprijetio, ali domaća odbrana se nekako provukla.

U 61. minuti trenutak koji se čekao. Cristiano Ronaldo je zabio svoj prvi gol iz slobodnjaka od dolaska u Juventus. Sjajnim golom je prekinuo post koji je trajao duže od dvije i pol godine.
U ostatku meča na obje strane viđene šanse za postizanje gola, uz jednu rezultatsku promjenu. Igrala se 86. minuta kada je Kofi Djidji zabio autogol za konačnih 4:1. 

Na kraju, zaslužena i rutinska pobjeda Juventusa koja je pokazala da je torinski derbi samo derbi na papiru, ali ne i na terenu obzirom na ogromnu razliku u kvalitetu.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je bio starter na ovom meču, a Maurizio Sarri ga je zamijenio na startu drugog dijela, tačnije u 48. minuti.
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.