6.7.2020. 8:30
0
Barca pobjedom ostala u utrci za titulu
Barcelona je s uvjerljivih 4:1 prošla potencijalno neugodno gostovanje kod Villarreala te ostala na četiri boda zaostatka za vodećim Realom uoči posljednja četiri kola španskog prvenstva.

Već u 3. minuti Barcelona je povela autogolom Torresa, koji je u svoju mrežu skrenuo loptu nakon ubačaja Jordija Albe. Villarreal je brzo došao do izjednačujućeg pogotka, a postigao ga je Moreno u 14. minuti.  Već do kraja prvog poluvremena gosti su stvorili dva pogotka prednosti.

U oba slučaja Leo Messi je bio u ulozi asistenta. U 20. minuti na njegovo dodavanje preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora gol je postigao Luis Suarez, a u 45. minuti se savršenim lobom u strijelce upisao Antoine Griezmann, koji je bio u početnoj postavi.

Messi je u 69. minuti zatresao mrežu, ali je nakon pregledavanja snimke taj gol poništen. Ipak je još jedna lopta završila u mreži domaće ekipe, a gol je u 86. minuti postigao Ansu Fati.


(Admir Oručević)

Barcelona
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.