13.7.2020. 22:53
1
Tragedija na Old Traffordu: Manchester United je imao poziciju koja vodi u Ligu prvaka, u sudijskoj nadoknadi gosti izborili remi
CAS je prihvatio žalbu Manchester Cityja i "preokrenuo" zabranu takmičenja u Evropi. To znači da u Premiershipu četvrta pozicija ostaje posljednja koja vodi u Ligu prvaka.

A Manchester United je večerašnjom zamalo uspio preskočiti četvrto mjesto i doći na treću poziciju. Tako bi Crveni đavoli u posljednja tri kola branili poziciju koja vodi u Ligu prvaka. Međutim, United je uspio ispustiti pobjedu u posljednjim trenucima meča.

United je večeras u okviru 35. kola na Old Traffordu remizirao sa Southamptonom rezultatom 2:2.

Šokirali su Sveci Crvene đavole na otvoranju meča pošto je Armstrong u 12. minuti pogodio za 0:1 nakon ubacivanja Redmonda. Prethodno je Pogba napravio veliku grešku i izgubio loptu na nekih 25 metara od vlastitog gola. Ipak, domaći su vrlo brzo i lako došli do preokreta.

Prvo je u 20. minuti Martial nekako uspio probaciti loptu do Rashforda koji je utrčavao po lijevom krilu, a Englez je rutinski matirao golmana Southamptona. Samo tri minute kasnije, Bruno Fernandes upisuje asistenciju, a Martial sjajno probija po lijevom krilu i postiže lijep pogodak za preokret i rezultat prvog dijela.

U drugom poluvremenu je ritam utakmice poprilično opao.

Ipak, treba izdvojiti sjajan udarac Redmonda i još bolju odbranu Davida De Gee u 85. minuti utakmice, a onda naravno i šok za domaće u sedmoj minuti sudijske nadoknade kada je Obafemi iskoristio priliku u kojoj se našao i pogodio za konačnih 2:2.

Tako je United ostao bez pobjed i prokockao veliku priliku da se domogne mjesta koje vodi u Ligu prvaka, pogotovo jer su Chelsea i Leicester kiksali u svojim mečevima 35. kola.

Ovako United ostaje peti sa 59 bodova, dok je Leicester i dalje četvrti sa istim brojem bodova, a Chelsea treći sa 60 bodova. Međutim, do kraja sezone nas očekuje itekako zanimljiva borba za LP u Premiershipu, a duel Leicestera i Manchester Uniteda u posljednjem kolu bi mogao biti direktni okršaj za plasman u elitno UEFA-ino takmičenje.

 
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.