12.8.2020. 18:51
0
Tim s Koševa golom Ahmetovića savladao Tuzla City
Fudbaleri Sarajeva danas su na svom terenu s minimalnih 1:0 uspjeli pobijediti Tuzla City u meču trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvu šansu na ovoj utakmici vidjeli smo u 17. minuti kada je pokušao Rahmanović, ali je lopta otišla preko gola. Sarajevo je zaprijetilo i četiri minute kasnije kada je Đokanović silovito šutirao sa 20-tak metara, no i ovaj put lopta odlazi preko gola Fejzića.

U 27. minuti fantastična prilika za domaće. Tatar je sjajno proigrao Ahmetovića koji je sam izašao ispred Fejzića, ali golman Tuzla Cityja uspio je odbraniti njegov udarac.

Dvije minute kasnije prva ozbiljnija prilika za goste. Nukić je centrirao s desne strane, a Ubiparip je atraktivno pokušao škaricama, no lopta je otišla pored gola Vladana Kovačevića.

Sarajevo je u 35. minuti uspjelo da povede sa 1:0. Rahmanović je sjajno asistirao za Ahmetovića koji je zakucao loptu u mrežu gostiju i ostavio Fejzića bez ikakve šanse da odbrani njegov udarac.

No, nakon primljenog gola Tuzla City je zaigrao odlično. U 41. minuti Kovačević brani udarac Ubiparima, a tri minute kasnije gosti su promašili dva zicera. Prvo je pokušao Kojić čiji udarac je odbranio sjajno Kovačević, a u nastavku akcije Badji je promašio gol Sarajeva s nekoliko metara.

U drugom poluvremenu gosti su nastavili s dobrom igrom i bilo je jasno da žele izjednačenje. U 51. minuti zaprijetio je Rugašević glavom, ali je lopta otišla pored gola. Deset minuta kasnije pokušao je i Nukić, no ponovo nije bilo promjene rezultata.

U 69. minuti prijeti i Sarajevo. Kontru su odigrali Fanimo i Ahmetović, ali na kraju iskusni napadač domaćeg tima loše reaguje i šalje loptu direktno u ruke Fejzića. U 80. minuti odlično je Tatar ubacio u peterac, ali Velkoski kasni i ostaje 1:0.

Tuzla City je u samom finišu propustila ponovo nekoliko odličnih prilika. U 87. minuti Ramić je imao fantastičnu šansu, ali je šutirao malo pored gola Kovačevića. Dvije minuta kasnije pokušao je i Đerić iz velike udaljenost, no ni ovaj put lopta nije našla put do mreže bordo tima.

Do kraja meča Sarajevo je uspjelo sačuvati prednost i upisati pobjedu, dok Tuzlaci mogu žaliti za propuštenim prilikama koje su imali danas na Koševu.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.