4.9.2020. 8:21
0
Marca: Messi ostaje, ne želi da ode na silu
U slučaju Lionela Messija i njegovog transfera je prema pisanju španske Marce došlo do prevrata.

Španski mediji su najprije pisali da je poslije jednog razgovora sa predsjednikom Bartomeuom, otac Lionela Messija Jorge bio u kući svog sina na oko sat vremena. Tada je Lea posjetio navodno i Luis Suarez, a sada dolaze informacija da će Messi promijeniti svoju odluku oko statusa u Barceloni.

Saga je dobila veleobrt i Messi je izgelda spreman da ostane u klubu i da odigra još godinu dana u Barci. Glavni razlog je taj što je Barcelona tvrda u stavu da nema prodaje ovog igrača i da je to predsjednik Bartomeu rekao Jorgeu Messiju u srijedu. Kapiten Barcelone bi tako jedino mogao da ode raskidom ugovora i to na sudu, a takvu opciju on nikada nije želio.

Po pisanju Marce Messi ne želi sudbinu Neymara i ne želi loš odnos sa klubom sa kojim je čitavog života. Messi je tako želio da ode iz Barcelone, ali da taj odlazak bude uz dogovor sa upravom a ne da na silu napušta Camp Nou.

Interesantno je da klubovi koji su htjeli Messija da potpišu kao "slobodnog igrača" nisu htjeli mnogo da rizikuju jer u slučaju tužbi i rješavanju situacije na sudu, moglo bi da im se desi da moraju da plate 700 miliona evra koliko je otkupna klauzula u Messijevom ugovoru.

Mesi će, po ovom razvoju situacije, ostati u Barceloni do ljeta 2021. godine, a Bartomeu mu je ponudio novi ugovor koji će važiti do 2022. godine, ali uz razumnu otkupnu klauzulu kako bi mogao lakše da ode uz obeštećenje ako poželi.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.