5.9.2020. 22:38
0
Težak poraz Hrvatske u Ligi nacija: Portugal ubjedljiv kod kuće
U jednom od derbija 1. kola Lige nacija Portugal je ugostio Hrvatsku, pa ju je pobijedio s 4:1.
Osim što su Portugalci dali četiri gola, što samo po sebi nije tolika katastrofa po Hrvatsku, domaćin je mogao zabiti i dvocifren broj pogodaka. Očajna Hrvatska bez Modrića i Rakitića naprosto je bila razbijena u Portu u noći za zaborav.

Redale su se šanse za Portugalce večeras. Prvo je u 15. minuti VIda blokirao udarac Felixa, pa je u 19. minuti Cancelo dobro gađao, ali je Livaković odbranio, da bi u 23. minuti Felix pogodio stativu, a odbijenu loptu Jota šalje u Livakovića.

Onda je i Pepe gađao, Livaković brani, lopta se opet odbija do Pepea, čiji udaraac Livaković s tri metra brani, a na kraju ni Felix ne uspijeva zabiti. Nekoliko mrtvih šansi za Portugalce u jednom napadu sredinom prvog dijela.

U 27. minuti Jota glavom šutira, stativa spašava očajnu Hrvatsku. Već u 34. minuti Guerreiro je s 20 metara pucao - stativa, da bi Joao Cancelo zabio golčinu u 41. minuti za 1:0 i konačno vodstvo domaćina koji je dominirao cijelu noć.

Na drugi gol se čekalo do 58. minute, kada je Jota pogodio za 2:0, a sve je riješio Felix u 70. minuti. U samoj završnici meča Hrvatskoj je utješni gol donio Bruno Petković, a u posljednjim sekundama Portugal dolazi do četvrtog gola. I Andre Silva se za kraj upisao u strijelce.

U drugoj utakmici grupe Francuska je slavila kod Švedske s 1:0. Hrvatska ide upravo Francuskoj za tri dana, odnosno u utorak navečer. Portugal će gostovati Švedskoj.
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.