19.9.2020. 19:25
0
Otkriveno zdravstveno stanje Schumacher
Michael Schumacher (51) je budan i diše. Vjerojatno može i sjesti, čak možda i napraviti neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga, rekao je neurolog Erich Riederer u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, čije riječi prenosi talijanska Gazzetta dello Sport, javlja večernji.hr.

Više od šest godina je prošlo otkako se Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1, oporavlja od posljedica teške nesreće na skijanju. Nijemac je zadobio teške ozljede mozga, bio je u komi, a ni danas se ne zna kakvo je točno njegovo stanje.

Njegova obitelj odlučila se na privatnost i cijelo je vrijeme od javnosti skrivala detalje o Schumacherovom stanju.

- Mislim da je ovo najviše što će on moći. Ozljede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u prijašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju što znači da je budan, ali da ne odgovara", kazao je neurolog.

Podsjetimo, Schumacher je 2013. nastradao na skijanju u francuskim Alpama, gdje je odlutao sa skijaške staze, naletio na kamen te udario glavom u stijenu. Srećom, imao je kacigu koja mu je spasila život, ali je završio u komi. 2014. se probudio iz kome te se nalazi na kućnoj njezi.
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.