9.10.2020. 8:25
0
Haland bijesan nakon poraza od Srbije: Ne želim psovati
Srbija je nakon produžetaka u Oslu slavila protiv Norveške u (2:1) i izborila je finale play-offa za plasman na Euro protiv Škotske. Utakmica će se odigrati 12. novembra u Beogradu, a pobjednik će upasti u grupu D s Hrvatskom, Engleskom i Češkom.

Srbija je daleko lakše mogla do slavlja u Oslu. Gosti su dominirali veći dio susreta, imali su niz sjajnih prilika, no susret je razriješen tek nakon produžetaka.

Junak gostujuće pobjede bio dvostruki strijelac Sergej Milinković-Savić dok je za domaćine zabio Mathias Normann.

Srbi su dominirali, promašivali su nemoguće šanse, a Norveška je odigrala bezidejno i blijedo. Erling Haland, najveća zvijezda Norveške, imao je samo jednu šansu, kad je krajem prvog dijela dobro šutirao glavom nakon kornera, ali Maksimović je s crte očistio. Ostatak utakmice zvijezdu Borussije nismo ni vidjeli.

Nakon susreta upravo je Haland među prvima bijesno ušao u svlačionicu.

- Ne želim psovati, ali ovo je jako nezgodno. Imali smo fantastičnu šansu da se plasiramo na Euro, ali jednostavno nismo bili dovoljno dobri. Nadam se da ćemo u budućnosti uspjeti otići na neko veliko takmičenje, rekao je Haland za norvešku televiziju nakon dvoboja.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.