14.10.2020. 22:49
0
Slabi za Francuze: Vatreni poraženi na Maksimiru
Odlična utakmicu na Maksimiru, a Francuska je prva zadala udarac još u 8. minuti susreta kada je Griezmann fantastičnim šutom iza Livakovića pospremio odbijenu loptu.

Novo uzbuđenje došlo 4 minute poslije kada je napadač Manchester Uniteda Martial nakon jednog duela pao u kaznenom prostoru Hrvatske, no sudija se nije osvrtao na signaliziranje Francuza da je trebao biti suđen jedanaesterac.

U drugom poluvremenu 'Vatreni' su zaigrali bolje, preuzeli malo po malo konce igre u svoje ruke a kako je vrijeme odmicalo pritisak domaćeg tima bivao je sve jači. Sve to je na naplatu došlo u 65. minuti kada je igrač moskovskog CSKA pogodio za izjednačenje. Modrić je stigao jednu tešku loptu, spasio da ne ode u gol-aut, proslijedio do Brekala koji je uposlio Vlašića a mladi Splićanin sjajnim šutom iz koljena pogodio desni ugao gola nemoćnog Llorisa. I baš kada se činilo da Hrvatska ima zamah koji bi utakmicu mogao odvesti u preokret desio se šok. U 79. minuti Digne je ubacio loptu u 16-erac Hrvatske, Vida i Lovren loše su reagirali a sve to koristi sjajni M'bappe koji pogađa za 2:1. Nedugo prije toga je prijetio i Paul Pogba samo par minuta nakon što je ušao ali Livaković je sjajno nogom obranio udarac veznjaka Manchester Uniteda. 

U 86. minuti dobra akcija Hrvatske po desnoj strani, Brekalo je poslao dobru povratnu loptu na koji je naletio Mateo Kovačić no Lloris uz manje probleme ipak je ukrotio taj šut nogometaša londonskog Chelsea. U 90. minuti opet Lloris spašava Francuze i brani šut Kramarića iz dobre pozicije. Do kraja uzbuđenja i promjena rezultata nije bilo, Francuska je odnijela pobjedu s Maksimira i nastavila neugodnu tradiciju po Hrvate koji nikada nisu dobili Francuze u službenim utakmicama. Hrvatska je nakon ovog poraza ostala 3. na ljestvici grupe 3 s 3 boda bez šansi da uradi nešto više, dok vodeći Portugal koji je večeras savladao Švedsku i Francuzi drže vodeće pozicije s po 10 bodova. 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.