20.10.2020. 16:59
0
Stigli rezultati testiranja fudbalera FK Sarajevo
Svi fudbaleri i članovi stručnog štaba Sarajeva negativni su na koronavirus, potvrđeno je nakon testiranja koje je obaveljno danas.

U dogovoru sa epidemiološkom službom i Kriznim štabom Kantona Sarajevo uoči utakmice osmine finala Kupa BiH igrači i stručni štab FK Sarajevo danas su prije polaska u Banja Luku obavili PCR testiranje.

Testiranje je obavljeno preventivno,u cilju zaštite igrača i stručnog osoblja. Rezultati su pokazali da su svi igrači i stručni štab negativni na prisustvo korona virusa - saopćeno je iz FK Sarajevo.

U Banja Luku su uz odobrenje nadležnog epidemiologa Kriznog štaba Kantona Sarajevo otputovali sljedeći igrači: Džafić, Dizdarević, Dupovac, Miličević, Šerbečić, Adukor, Oremuš, Hodžić, Pidro, Islamović, Salčin, Sušić, Pejović, Đokanović, Rahmanović, Mustedanagić, Fanimo, Hebibović, Tatar, Velkoski, Handžić i Ahmetović.

Stručni štab u Banja Luku putuje automobilima, a igrači sa dva autobusa. U hotelu će svi biti smješteni u jednokrevetnim sobama poštujući sve epidemiološke mjere.

Medicinski tim Fudbalskog kluba Sarajevo zakazao je još jedno testiranje za kraj sedmice uoči utakmice 12. kola Premijer lige BiH.

Utakmica osmine finala Kupa protiv Krupe na rasporedu je sutra 21. oktobra sa početkom u 15 sati.


(Patria)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.