31.10.2020. 21:00
0
Važni bodovi za Plave: Željo savladao Radnik na Grbavici
Željezničar je na Grbavici pobijedio Radnik sa 3:1 u susretu 13. kola Premijer lige BiH.
Tim Amara Osima dobro ulazi u ovaj meč. Igrali su otvoreno i napadački od prve minute, ali ih je takva igra i koštala u 15. minuti kada su gosti poveli.

Vasić sjajno upošljava Milana Vušurovića. Ovaj šutira i uz pomoć Ikića matira Erića za prednost gostiju od 0:1

Samo dvije minute kasnije Željezničar je u velikoj šansi. Ipak, Ermin Zec sa samo dva metra ne zabija gol.

Ipak, napadi Željezničara isplatili su se u 34. minuti. Semir Štilić se dobro snalazi u kaznenom prostoru i zabija za 1:1.


Radnik je itekako bio opasan. Mekić u 40. minuti ima zicer i jedan na jedan sa Erićem, golman Želje brani njegov udarac. Potom je Bojo na drugoj strani prijetio, a njegov šut ide pored gola.

A onda najljepši trenutak utakmice. U 44. minuti Miličević fenomenalno hvata volej i pogađa mrežu gostiju sa 25 metara za preokret i vodstvo Željezničara od 2:1.

Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti još pokušaj Alispahića nakon prekida, ali nije bio precizan i na odmor se odlazi vodstvom domaćeg tima od 2:1.

U nastavku nismo vidjeli previše uzbuđenja. Osim je napravio određene rokade u ekipi kako bi igrače sačuvao za derbi protiv Sarajeva, a vrijedi izdvojiti dva pokušaja Veselinovića koje domaći nisu uspjeli pretvoriti u gol.

Gosti sa druge strane nisu bili previše opasni. Dobro su bili zatvoreni napadači ovog tima i nije bilo previše prostora da naprave nešto.

Do kraja je Željezničar uspio još jednom zatresti mrež gostiju. Veselinović proigrava Lendrića, a ovaj neometan šalje loptu u prazu mrežu za konačnih 3:1.
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.