3.11.2020. 13:20
0
Osim o derbiju: Igramo protiv ekipe koja je vjerovatno najbolja u ovom trenutku
Fudbaleri Željezničara u srijedu će u zaostaloj utakmici 9. kola m:tel Premijer lige BiH gostovati na Koševu protiv gradskog rivala Sarajeva.

Šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim izjavio je  da ova utakmica puno toga može pokazati o trenutnom stanju u njegovom timu.  

- Igramo protiv ekipe koja je pokazala najbolju formu i koja je vjerovatno najbolja u ovom trenutku kada se svi faktori uzmu u obzir, i protiv takve ekipe na njihovom stadionu. To će biti pravi test za nas. Jednostavno nama će ta utakmica, kako god završi, dati nekakvu pravilnu sliku o nama samima i na osnovu te slike ćemo mi znati kako se ponašati poslije te utakmice - kazao je Osim.

Smatra da kvalitet često ne mora doći do izražaja u derbijima. 

- Također, forma se ne mora uopšte pokazati kao odlučujući faktor, ako je neko ima, tako je historija pokazala. Puno je nekakvih drugih faktora koji ulaze u obzir i ti faktori poremete ove logične faktore. Tako je oduvijek bilo, nema nekih pravila. Objašnjivo je to, iz psiholoških, nekakvih tradicionalnih i mentalnih razloga koji utiču na to da se potisnu ovi drugi faktori - istakao je Osim. 

Utakmica se igra u srijedu od 18.30 sati uz direktan prenos na Areni Sport.


(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.