4.11.2020. 12:45
0
Lazio pod istragom, Nebeskoplavi bi mogli biti izbačeni iz Serije A
Fudbalski savez Italije pokrenuo je istragu protiv rimskog Lazija zbog sumnje da su Nebeskoplavi prekršili zdravstveni protokol koji se odnosi na koronavirus, a ekipa iz prijestolnice Italije zbog toga bi mogla biti i izbačena iz Serije A, javila je Gazzetta dello Sport.

Fudbalski savez Italije intervenisao je uoči utakmice Lazija sa Zenitom iz St. Petersburga. Ured tužioca Fudbalskog saveza Italije ototvorio je istragu, a kazne za kršenje protokola kreću se od novačnih, pa sve do izbacivanja iz prvog ranga takmičenja.

Moguće kršenje pravila odnosi se na slučajeve Cire Immobilea, Lucasa Leive i Thomasa Strakoshe, kojima je UEFA zabranila da putuju u Rusiju, a nisu bili na raspolaganju ekipi ni u susretu s Club Bruggeom prople sedmice.

Negativni PCR testovi dozvolili su im da igrau protiv Torina tokom vikenda u Seriji A, a Immobile je na tom susretu postigao i odlučujući pogodak.

Gazzetta dello Sport je javila kako je ured tužioca objavio razgovore s predsjednikom kluba Claudiom Lotitom, kao i ljekarom Ivom Pulcinijem, a izuzeli su i rezultate testova prije utakmice s Torinom, baš kao i one uoči utakmice s Club Bruggeom.

Gazzetta dello Sport je navela kako se kazna "iz člana osam primjenjuje u zavisnosti od težine prekršaja i kreće se od novačnih, pomjeranja ekipe na posljednje mjesto na tabeli, pa čak i do izbacivanja iz lige."

Milanski sportski list naveo je kako se ozbiljnost prekršaja određuje prema riziku po zdravlje igrača, članova ekipe, sudija i ostalih učesnika izloženih koronavirusu.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.