4.11.2020. 16:43
0
Sarajevo ili Željezničar: Fudbaler Veleža otkrio kome daje prednost u večerašnjem gradskom derbiju
U okviru zaostale utakmice 9. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sarajevo će večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Željezničar, a utakmica je na rasporedu od 18:30.

Najveća utakmica bosanskohercegovačkog fudbala igra se pred praznim tribinama, a razlog tome je pandemija koronavirusa. Obje ekipe u gradski derbi ulaze na krilima pobjede u prošlom kolu, Sarajevo na domaćem terenu savladalo Mladost rezultatom 5:1, dok je Željezničar na Grbavici osvojio tri boda protiv Radnika iz Bijeljine.

Upravo je nekadašnji fudbaler Sarajeva, a sadašnji Veleža Samir Radovac, prognozirao ishod večerašnjeg derbija u razgovoru za balkaninterviews.com.

"Ja sam dijete i bivši igrač Sarajeva. Volio bih naravno da pobijedi Sarajevo. Trenutno su najbolji što rezultati i pokazuju. Derbi kao derbi nikad se ne zna i stanje na tabeli nije mjerilo. Prvenstvo se ne završava derbijem, ali je naravno vrlo bitan rezultat za obje ekipe", kazao je Radovac. prenosi S1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.