14.11.2020. 19:03
0
Kup BiH: Velež se ispromašivao, Široki Brijeg u četvrtfinalu
Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su večeras u posljednjem susretu osmine finala u Mostaru savladali Velež s 0:1.

Domaći su prvi zaprijetili preko Omara Pršeša, koji je primio odličnu loptu na ivici šesnaesterca i šutirao pravo u golmana gostiju.

Melvin Osmić u 11. minuti prijeti nakon kornera i to u dva navrata. Prvo glavom njegov udarac blokiraju gosti, a zatim šutira visoko preko gola.

Već u 15. minuti pokušava Fejsal Mulić, ali njegov udarac odlazi za malo pored gola. Šut je u 21. minuti oprobao i Haris Ovčina, no lopta ide pravo u ruke Darija Miškića.

Velika prilika za Velež minut kasnije. Edo Vehabović je ubacio, a Mulić glavom šutirao preko gola.

Žestok pritisak Veleža se nastavio, ali Široki Brijeg prvi dolazi do gola u 38. minuti. Alen Jurilj je izašao sam ispred Slaviše Bogdanovića i šutirao, lopta se odbila do Stipe Jurića koji lagano pogađa za vodstvo svog tima.

Zaprijetio je Mulić iz slobodnjaka u 41. minuti, Miškić ponovo na mjestu.

A onda je Široki Brijeg za malo došao do drugog gola. Jurić je pobjegao odbrani Veleža nakon sjajnog pasa Dine Ćorića, ali je Bogdanović još jednom spasio svoj tim.

Velež je nastavio s napadima u drugom poluvremenu, a Miškić se ističe odbrana Ćosiću i Muliću u 52. i 59. minuti.

Golman gostiju ponovo sjajno reaguje u 62. minuti, kada brani udarac rezerviste Obrena Cvijanovića.

Nova šansa za Cvijanovića u 66. minuti. Šutirao je sa velike udaljenosti, a lopte je otišla tik preko gola Širokog.

Pokušao je Velež do kraja doći do izjednačenja, ali su gosti umrtvili igru i nije bilo mnogo prostora.

Široki Brijeg je na kraju mogao postići i drugi gol, no udarac Marka Pervana iz 90. minute je otišao pored gola.
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.