1.12.2020. 21:40
0
San Paolo više ne postoji, dobro došli na stadion Dijego Armando Maradona
Sada je i zvanično - od 10. decembra fudbal će se u u Napulju igrati na stadionu "Dijego Armando Maradona". Kada narednog puta igrači Napolija ugoste neku ekipu na svom stadionu, on se više neće zvati "Stadio San Paolo", kako glasi njegov originalni italijanski naziv.

Legendarni Argentinac koji je preminuo prošle srijede aleko je najvažniji fudbaler u historiji Napolija. Sada je i gradonačelnik Napulja Luiđi de Magistris (Luigi) potvrdio da će "San Paolo" od sada nositi ime najveće legende kluba. 

- Pročitao sam nekoliko prijedloga, ali na kraju je odluka definitivna, stadion će se zvati "Dijego Armando Maradona". Procedura je najbrža moguća, već danas smo imali sastanak sa komisijom, u petak se sastajem sa gradskim zvaničnicima i završit ćemo proces. Imam dovoljno razloga da vjerujem da će stadion zvanično zvati po Maradoni do naredne utakmice Napolija kao domaćina, rekao je De Magistris, prenosi "Mondo".

U Italiji je običaj da stadioni i ulice mogu da nose imena po ličnostima tek poslie 10 godina od njihove smrti, ali zbog Maradone je napravljena iznimka. 
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.