12.12.2020. 18:59
0
Na pauzi s plus devet: Godinu bez prvenstvenog poraza Sarajevo zaključilo trijumfom nad Slobodom
Fudbaleri Sarajeva slavili su pobjedu nad Slobodom rezultatom 2:1 i tako okončali rezultatski sjajnu 2020. godinu bez ijednog prvenstvenog poraza. S današnjom pobjedom s plus devet bodova odlaze na pauzu.

Sarajevo je došlo do velikog podviga. Niko u ovoj godini nije savladao ekipu Vinka Marinovića koja je već ranije osigurala naslov jesenjeg prvaka.

Na otvaranju igralo se bez većih prilika, ali je Sarajevo kontrolisalo igru i bilo bolji rival na terenu. Po jednu prijetnju na obje strane upisali su Tatar na jednoj, a Osmić na drugoj strani, no bez promjene rezultata.

A, onda se desilo sjajnih šest minuta za Benjamina Tatara i bordo tim. Od 22. minute do 28. reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je dva vrlo lijepa gola za sigurno vodstvo Sarajeva.

Nakon ta dva gola, Sarajevo je nizalo prilike pred golom gostiju. Prvo je Handžićev udarac Kukić sjajno odbranio krajnjim naporima, da bi Velkoski promašio loptu koja mu je pala na volej samo na nekoliko metara ispred gola Slobode. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 2:0.

Teška situacija za Slobodu se još više pogoršala u trećoj minuti nastavka. Kenan Devedžić je dobio direktan crveni karton nakon žestokog starta u zglob Miličevića. Tu je Sloboda ostala u teškoj situaciji.

Šansu da stavi tačku na cijeli susret propustio je Andrej Đokanović u 54. minuti. Igrači Sarajeva su trčali kontru pet na dva, ali je Kukić odbranio pokušaj loba mladog veznjaka Sarajeva.

Kada je izgledalo da će Sarajevo rutinski meč privesti kraju, Sloboda je sa igračem manje uspjela učiniti utakmicu interesantnijom. Igrao se 74. minut kada je Alen Kurtalić sjajno pogodio iz okreta. Ipak, to je bilo sve što je Sloboda mogla danas uraditi sa igračem manje.

Ostalo je 2:1 tako da je Sarajevo ‘pobjeglo’ drugoplasiranom Željezničaru čak na devet bodova i godinu završila bez poraza u Premijer ligi.


(Patria) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.