9.1.2021. 21:44
0
Demirović sjajan u pobjedi Freiburga, Kolašinac se vratio u velikom stilu
Mladi bh. napadač je pogodio za vodstvo domaćeg tima u 18. minuti nakon što je prebacio golmana i onda loptu glavom pospremio u mrežu. Pet minuta prije odlaska na odmor Hofler je pogodio za 2:0

Bosanskohercegovački reprezentativac Ermedin Demirović odigrao je sjajan meč u pobjedi svog Freiburga rezultatom 5:0 protiv Kolna u 15. kolu Bundeslige.

Demirović, koji igra sjajno u posljednje vrijeme i postao je nezamjenjiv u startnoj postavi Freiburga, bio je danas igrač utakmice sa golom i dvije asistencije.

Mladi bh. napadač je pogodio za vodstvo domaćeg tima u 18. minuti nakon što je prebacio golmana i onda loptu glavom pospremio u mrežu. Pet minuta prije odlaska na odmor Hofler je pogodio za 2:0.

Od 59. do 69. minute Demirović je upisao dvije asistencije, za Sallaija i Lienharta, da bi konačnih 5:0 postavio Lucas Holer u 79. minuti.


Najgori niz u historiji Schalkea prekinut je danas. Rudari su bili 30 mečeva bez trijumfa u Bundesligi, a danas su razbili Hoffenheim rezultatom 4:0.

Sead Kolašinac se vratio u Schalke i odigrao je svih 90 minuta, a domaći su razbili Hoffenheim na krilima Matthewa Hoppea koji je postigao tri gola, sva tri na asistencije Aminea Harita. I sam Harit se u finišu upisao u strijelce za 4:0.

Bez problema je Frankfurt slavio rezultatom 2:0 na gostovanju Mainzu, dok su neriješenim rezultatima završene utakmice Bayera i Werdera (1:1) i Union Berlina i Wolfsburga (2:2).

Bundesliga, 15. kolo: Bayer – Werder 1:1; Union Berlin – Wolfsburg 2:2; Mainz – Eintracht 0:2; Schalke – Hoffenheim 4:0; Freiburg – Koln 5:0.


(Admir Oručević)

Bundesliga
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.