20.2.2021. 17:18
0
Poraz Bavaraca u Bundesligi
Danas su odigrane su četiri utakmice 22. kola njemačke Bundeslige, a najzanimljivije je bilo u duelu Eintrachta i Bayerna u Frankfurtu, gdje je domaćin slavio s 2:1.
Kamada je u 12. minuti na asistenciju Kostića pogodio za 1:0, a u 31. minuti eurogol Younesa za 2:0. Bayern je uspio u 53. minuti postići utješni gol Lewandowskog.


Ovo je bio treći poraz Bavaraca u Bundesligi, iako ostaju na vrhu tabele s 49 bodova, dok Leipzig ima 44 i utakmicu manje. Eintracht je ovom pobjedom ima 42 boda i stigao je do četvrtog mjesta.


Ono što je interesantno je da je utakmica između Eintrachta i Bayerna prekinuta na nekoliko minuta, a razlog je povreda pomoćnog sudije.


Naime, nakon osam minuta igre, asistent na utakmici Mike Pickel, požalio se na povredu, pokušao je da nastavi meč, ali ipak nije mogao, a njegovo mjesto uz aut liniju je zauzeo četvrti arbitar Tobias Reichel.


U Moenchendgladbachu Mainz je slavio protiv Borussije s 1:0, dok su Stuttgart i Union Berlin sa po 1:0 slavili u Kelnu, odnosno Freiburgu, za koji je od 64. minute igrao i naš fudbaler Ermedin Demirović.



(Saliha Rokša)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.