24.2.2021. 12:57
0
Plavi angažovali bivšeg golmana Hajduka
FOTO: fkzeljeznicar.ba
Željino ime samo za sebe govori dovoljno, veliki klub na našim prostorima pogotovo u BiH i o povijesti Kluba i ne treba pričati previše, kaže Bender.
Nekadašnji golman Hajduka, Splita, Zadra i Solina, Josip Bender, novi je igrač Željezničar.

Izdanak Hajdukove omladinske škole potpisao je jednoipogodišnji ugovor s klubom s Grbavice uz opciju produženja na još jednu godinu.

Josip Bender je rođen 1. marta 1995. godine u Dubrovniku. Prošao je omladinske selekcije splitskog Hajduka, a u seniorskom fudbalu branio je boje Splita, Zadra i Solina.

S ekipom Željezničara boravi od 22. januara, a ističe da se lako uklopio u ekipu.

– Željino ime samo za sebe govori dovoljno, veliki klub na našim prostorima pogotovo u BiH i o povijesti kluba i ne treba pričati previše. Čast i privilegija je biti dio takvog kluba. Već mjesec dana sam tu, svi momci su super, adaptacija neka nije ni trebala i hvala im na tome. Od ranije sam poznavao Lendrića, Blaževića, Ikića i Juričića i vrlo lako sam se uklopio. Navijači i stručni štab od mene mogu očekivati da ću davati maksimum na svakom treningu, na terenu i van njega, te da ću biti primjer i dostojanstveno predstavljati Želju, kazao je Bender za zvaničnu stranicu Željezničara.


(Mirza Kadić)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.