1.3.2021. 15:28
0
Uhapšena dva direktora Barcelone
Pored Bartomeua, sa lisicama na rukama su završili i izvršni direktor Oscar Grau i Roman Gomez Ponti
Odlazeći predsjednik Fudbalskog kluba Barcelona Josep Maria Bartomeu uhapšen je danas na stadionu Camp Nou u sklopu istrage o aferi “Barcagate“.

Pored Bartomeua, sa lisicama na rukama su završili i izvršni direktor Oscar Grau i Roman Gomez Ponti, šef Barcinog pravnog tima. Zvanične potvrde još nema, ali su vijest objavili svi najugledniji mediji na Pirinejima, prenosi Avaz.

Još nekoliko funkcionera kluba su navodno izolovani dok se ispituju.

Zanimljiv je i termin policijske akcije, jer Bartomeu je pod istragom već nekoliko mjeseci, a uhapšen je u sedmici kada će navijači Barcelone birati novog predsjednika. Inače, Bartomeu nije bio omiljen u svlačionici Barce, Leo Messi)je čak prekršio sopstveno pravilo da se rijetko oglašava o stvarima koje nemaju veze sa terenom, pa je javno izašao u javnost sa teškim kritikama na račun predsjednika.

Baš zbog afere “Barcagate“ kada je otkriveno da je klub plaćao marketinške agencije koje su formirale vojsku internet botova da brane upravu, makar i po cijenu kritika na račun fudbalera.

Također, kompanija “I3 Ventures” je zaradila 1.000.000 eura, po nekim procjenama i šest puta više no što je tržišna vrijednost takvih usluga.

U Barceloni su priznali da jesu angažovali pomenutu firmu, ali samo da bi pratila komentare po društvenim mrežama. Navodno, za “botovanje“ nisu znali u klubu. 


(Mirza Kadić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.