3.3.2021. 15:15
0
Engleski nogometaš preminuo nakon pijančenja i pada niz stepenice
Prethodno je pio u društvu ženinog brata i prijatelja, a u pripitom se stanju strovalio niz osam stepenica i teško udario glavom.
Bivši engleski nogometaš, nekadašnji igrač Aston Ville i Cardiffa Peter Whittingham preminuo je 19. marta prošle godine u 35 godini, prenio je Avaz.

Kasnije je pokrenuta istraga o pravom uzroku njegove smrti, a ona je sada dovršena. Whittingham  je 7. marta u pabu "Park Hotela" pretrpio tešku povredu glave, nakon pada u pijanom stanju. Potom se nalazio u besvijesnom stanju, a preminuo je 11 dana kasnije.

Prethodno je pio u društvu ženinog brata i prijatelja, a u pripitom se stanju strovalio niz osam stepenica i teško udario glavom. Prema izjavama svjedoka dobar dio poslijepodneva i večeri ispijao pivo i tekilu, prije nego li je došlo do tragedije.

- Rekao bih da smo svi bili pijani do večeri. A zaista se ne mogu sjetiti puno toga što se dogodilo, rekao je Robert Williams, brat Peterove supruge, te dodao:

- Ne sjećam se da sam vidio Peta kako pada. Samo se sjećam da sam ga vidio kako leži na podu...

Tokom igre s prijateljima i imitacije jahanja gospodin Whittingham je izgubio ravnotežu, te pao niz stepenice. Pad je doveo do traume glave, što je uzrok njegove slučajne smrti, zaključak je mrtvozornika.

Whittingham je s Cardiffom odigrao dva velika finala, FA Kupa 2008. i Karling kupa 2012, a za klub je skupio preko 450 nastupa i postigao 98 golova prije okončanja karijere u Backburnu 2018. godine.


(Mirza Kadić)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.