6.3.2021. 17:10
0
"Bit će napeto, do kraja sezone neće se znati ko će u Evropu"
Ofanzivniji smo nego ranije, ali tek je jedna utakmica odigrana i vidjet ćemo kako će to funkcionisati u nastavku sezone, kaže stub odbrane Zrinjskog, Slobodan Jakovljević, za Source.ba.
Mostarski premijerligaš Zrinjski u nastavak sezone ušao je s ciljem da se domogne evropske scene, a pobjedom nad Krupom (1:0) u prvom kolu proljetnog dijela sezone, vratili su dobru atmosferu u svlačionicu .

U naredni meč koji ih očekuje večeras od 19 sati, derbi 21. kola Premijer lige BiH, ulaze sa šeste pozicije i s 35 bodova na svom kontu, te sa šansama da pobjedom na Koševu preskoče Željezničar i Velež na tabeli.

Da će to biti vrlo teško ostvariti jasno je svima u Zrinjskom s obzirom na to da večeras gostuju aktuelnom prvaku Sarajevu koji je 2020. završio bez poraza i koji nad drugoplasiranim Širokim Brijegom ima prednost od osam bodova. 

Dueli ova dva kluba skoro redovno ponude mnogo golova i uzbuđenja, a stub odbrane Plemića i jedan od najboljih igrača u Premijer ligi, Slobodan Jakovljević, smatra da će i ovog puta biti žestoko između Sarajeva i Zrinjskog, kojeg inače od ove godine vodi novi trener Sergej Jakirović, koji je možda i najveće pojačanje u ovom trenutku u redovima ekipe iz Mostara.

- Sigurno je da u ovom što smo uradili u posljednje vrijeme ima njegovog udjela.  Ofanzivniji smo nego ranije, ali tek je jedna  utakmica odigrana i vidjet ćemo kako će to funkcionisati u nastavku sezone, kaže Jakovljević za Source.ba.

Na pitanje da li Zrinjski u nastavak sezone ušao jači u odnosu na jesen, iskusni stoper kaže:

- Da ima novih, svježih imena, mladih igrača - ima. Stiglo ih je nekoliko, željni su dokazivanja, a da li smo jači to će, opet kažem, vrijeme pokazati.

Mnogi stručnjaci u BiH smatraju da bi Zrinjski u toku sezone mogao biti najjača konkurencija ekipama koje se bore za drugo ili treće mjesto na tabeli, pa čak i Sarajevu, u slučaju da lider napravi nekoliko kikseva u narednim kolima i izgubi veliku prednost na vrhu tabele.

- Drago mi je ako tako drugi misle, ali ja to drugačije vidim. Od prvih pet - šest vodećih ekipa, svi su tu negdje. Odavno nije kvalitetom bila tako izjednačena liga. Naravno,ako se otvori šansa za napad na sam vrh, nećemo odustati. Moram pohvaliti i ostale ekipe, Borac, Želju, Široki... mislim da će biti napeto do kraja sezone, rekao nam je na kraju razgovora Jakovljević.


Novinar: Mirza Kadić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.