11.3.2021. 16:13
0
"Svi koji u Želji zarađuju platu neka se dobro zamisle i postave jasne ciljeve kluba"
Ja sam za to da ostanem, ako se neke stvari radikalno promjene, kaže Jasmin Badžak - U ovoj godini Plavi još nemaju pobjedu kad se radi o takmičarskim utakmicama, a priliku za prvu imat će protiv Olimpika
Sarajevski Plavi su u velikoj krizi i to je sad jasno svima, pogotovo nakon eliminacije u Kupu BiH gdje je od Željezničara bolja bila ekipa Tuzla Cityja nakon boljeg izvođenja penala (nakon 90 minuta bilo 1:1). 

Inače, to je bio drugi put u samo četiri dana da je Husref Musemić nadmudrio svog najvećeg trenerskog rivala, Amara Osima, s obzirom na to da je Tuzla također na Tušnju savladala Želju u ligaškom dvoboju s 2:0.

Prije toga, na startu proljetnog dijela sezone, Željezničar nije uspio na svom terenu savladati aktuelnog prvaka Sarajevo u "vječitom derbiju", bilo je 0:0. 

Dakle, u ovoj godini Plavi još nemaju pobjedu kad se radi o takmičarskim utakmicama, a priliku za prvu imat će protiv Olimpika sljedeće sedmice u okviru 22. kola Premijer lige.

Ligaški dvoboj na Tušnju protiv Tuzla Cityja i poraz Plavih imao je posebnu težinu, jer nakon njega u redovima kluba s Grbavice počele su se dešavati stvari koje, one malo bolje upućene u situaciju u klubu, i nisu previše iznenadile. Krenule su ostavke.

Prvo je odstupio potpredsjednik kluba Jasmin Badžak, a onda su isto učinili  predsjednik i potpredsjednik Skupštine FK Željezničar, Ermin Čengić i Haris Lulić.
Njih dvojica su obavijestili klub o svojoj odluci e-mailom u kojem između ostalo stoji kako smatraju da su "u prethodnom periodu dali svoj maksimum kako bi klub izašao iz duboke krize u kojoj se trenutno nalazi".

Nedavno izabrani predsjednik kluba Samir Cerić izjavio je "kako je, kao i svi navijači Želje, i sam zatečen izjavama i potezima članova uprave, uz nadu da se radi samo o ishitrenim odlukama".

Upravljačka kriza na Grbavici nije ništa novo ove sezone, ali i prethodnih. Članovi rukovodstva godinama dolaze i odlaze, a ono što navijače Plavih dodatno zabrinjava jeste odnos igrača na terenu, a ni stručni štab na čelu sa Amarom Osimom već odavno nije na dobrom glasu kod sve većeg broja navijača.

Upravo je prikazana igra na Tušnju i poraz 2:0 od Tuzla Cityja bio kap koja je prelila čašu u slučaju podpredsjednika Badžaka.

On je za Source.ba izjavio da je uz Željezničar i da postoje šanse da se vrati, ali...

- Ja sam već rekao da sam uz Želju, ali da ne želim prosječnost u kubu. Jer, ako ćemo ovako funkcionisati, onda ne vidim svrhu svog rada u rukovodstvu. U ova dva - tri dana neka stručni štab sjedne i napravi neki konkretan plan i postavi ciljeve, ističe Badžak. 

Tim s Grbavice trenutno je četvrti na tabeli Premijer lige BiH s 37 bodova, koliko ima i peti Velež (Rođeni su u nizu od osam mečeva bez poraza!), jednim manje od Širokog Brijega i Zrinjskog na drugoj odnosno trećoj poziciji. 

Ukoliko su ciljevi Želje u ovoj sezoni da se vrati u vrh, ja sam uvijek spreman biti uz Plave. Jer, ne želim biti prosječan. Trenutno svi koji primaju ovdje platu, koji ga vode, koji igraju na terenu... nisu na nivou na kojem klub treba biti. To govore i rezultati i pozicija, kaže potpredsjednik Plavih u ostavci, te dodaje na kraju:

- Ja sam za to da ostanem u klubu ako se neke stvari radikalno promjene. Fokus treba biti na ljudima koji su tu zaposleni, na svima, od igrača na terenu i njihovog odnosa prema igri,  preko raznih službi i funkcionera unutar kluba, pa do vrha rukovodstva. Svi oni trebaju da se dobro zamisle i da naprave prostor za poboljšanje, zaključio je Badžak.

Šta će se dešavati na Grbavici u narednim danima, kakve će nove poteze povući rukovodstvo, ali stručni štab Želje, ostaje da se vidi. 


NOVINAR: Mirza Kadić
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.