15.3.2021. 21:32
0
Nakon presude Vrhovnog suda: Mamić više nije trener Dinama
Uprava Dinama prihvatila je Mamićevu ostavku te je na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora prvog tima imenovan Damir Krznar.
Hrvatski nogometni prvak Dinamo iz Zagreba objavio je kako je njegov dosadašnji trener i sportski direktor Zoran Mamić podnio ostavku na svoje dužnosti, nakon što je ranije u ponedjeljak Vrhovni sud donio presudu prema kojoj ga je osudio na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u izvlačenju 116 miliona kuna iz Dinama, prenio je Avaz..

- Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu, izjavio je Mamić, prenosi Hina.

Uprava Dinama prihvatila je Mamićevu ostavku te je na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora prvog tima imenovan Damir Krznar.

Da Mamić nije sam podnio ostavku, Dinamo bi morao s njim raskinuti ugovor prema Zakonu o sportu koji navodi kako niti jedna osoba koja je pravomoćno osuđena na kaznu dužu od šest mjeseci ne može voditi ni organizirati sportska natjecanja ili obavljati stručne poslove u sportu.

Dinamo će za tri dana igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Evropske lige protiv Tottenhama, dok u prvenstvu drži prvo mjesto s dva boda više i utakmicom manje od drugog Osijeka.


(Mirza Kadić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.