16.3.2021. 18:05
0
"Nije mala stvar srušiti Želju na Grbavici, ovo je pobjeda cijelog tima"
FOTO: Sport1.ba
Kapiten Olimpika Adnan Osmanović, koji je donio Olimpiku historijsku pobjedu nad Plavima, govorio je za Source.ba.
Najmlađi sarajevski premijerligaš FK Olimpik je u ponedjeljak srušio crnu tradiciju protiv starijeg gradskog rivala Željezničara, ostvarivši prvu pobjedu u historiji duela ova dva kluba koja su odigrala do sad preko 20 utakmica. 

Meč 22. premijerligaškog kola na Grbavici okončan je s 0:1 u korist popularnih Vukova, a junak tima s Otoke koji je srušio Plave, u trenutku kada su u velikog rezultatskoj  krizi i kada su im bodovi bici za Evropu očajnički potrebni, bio je kapiten Olimpika Adnan Osmanović, koji je nakon greške protivnika stigao do lopte, povukao je prema golu domaćina i efektno zatresao mrežu Fejzića za šok na Grbavici u 87. minuti meča.

U razgovoru za Source.ba, Osmanović nije krio da mu je drago što je donio pobjedu svom timu, koji je sakupio 19 bodova, koliko ima i deseti Radnik koji je u sigurnoj zoni.

- Puno dobrih fudbalera je u dresu Olimpika igralo protiv Željezničara, ali eto nekako se namjestilo da baš ja budem taj koji je postigao pogodak i donio pobjedu. Moram istaći da je ovo pobjeda svih nas, jer smo svi djelovalo kao jedan, kako na terenu, tako i pored terena. Svakako da je bitno za mene i nadam se da će golova biti i u nastavku sezone, kaže Osmanović.

- Mi smo i jesenas na nekoliko utakmica nezasluženo gubili bodove. Sada smo dokazali da smo u stanju da pobijedimo u utakmicama koje su izjednačene, ili protiv većih klubova od Olimpika, dodao je.

Kod pogotka protiv Željezničara Osmanović kaže kako nije bio u dilemi šta da uradi u trenutku kada se približavao golu domaćeg tima.

- Kada sam dobio loptu i vidio da je zaostao igrač iz odbrane znao sam da ću šutirati kada se za to ukaže prilika. Nisam puno razmišljao oko toga, jednostavno sam se namjestio i šutirao. Vidio sam da je Fejzić ostao malo u raskoraku i pokušao sam to iskorisiti i na kraju je uspjelo, pogodio sam mrežu. Osjećaj je odličan, ali već narednog vikenda je nova utakmica i nema se puno vremena za razmišljanjem za onim što je bilo. Sve naše misli su uperene na susret sa Širokim Brijegom, priča nam veznjak Olimpika.

Dolaskom trenera Slavka Petrovića Olimpik se uzdigao i počeo nizati pobjede, a ovo im je druga u nizu.

Potezi koje je uradio iskusni i karizmatični srbijanski stručnjak na Otoci očito su urodili plodom.

- Dolazak Petrovića donio je nove metode rada, koje smo svi mi prihvatili bez pogovora. Ekipa je malo drugačije složena, prema njegovim zahtjevima, radimo naporno i kvalitetno i sve što se dešava nije slučajno. Uprava kluba je treneru ispunila sve zahtjeve, on je svoje zahtjeve iznio pred nas, mi smo se potrudili da obavimo sve što je od nas traženo, tako da smo svi zajedno dio ovog što se dešava trenutno, kaže Osmanović.

Ekipa se pojačala na zimu s nekoliko imena, a roster Olimpika je snažniji što se očito odrazilo i na terenu. 

- Igrači koji su došli su sigurno pojačanja. O tome govori i činjenica da su se ozborili za mjesto u startnoj postavi. Naš tim je sada u potpunosti drugačiji u odnosu na jesenji dio i to je vidljivo u ova tri kola. Nama je to bilo jasno i tokom priprema. Ono što je bitno je da smo svi podređeni kolektivu i zajedničkom cilju, a onda je puno lakše funkcionisati, zaključio je Adnan Osmanović za Source.ba.


NOVINAR: Mirza Kadić

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.