28.3.2021. 17:29
0
Kvalifikacije za Mundijal: Francuska pobjedom nad Kazahstanom najavila meč sa BiH
Fudbalska reprezentacija Francuske lako je u kazahstanskom Nursultanu sa 2-0 savladala selekciju Kazahstana u okviru drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Francuzi su dominirali cijelim tokom meča i pobjeda nikada nije dolazila u pitanje. Prelomni trenuci meča dogodili su se u 19. i 44. minuti kada je za Francusku pogađao Dembele, odnosno kada je Sergej Maliy pogodio svoju mrežu.

Mogli su Francuzi i boljim rezultatom završiti ovaj meč, ali je napadač PSG-a Kylian Mbappe promašio jedanaesterac koji je sam izborio u 75. minuti.

Ipak Didieru Deschampsu određenu zabrinutost izazvat će povreda napadača Manchester Uniteda Anthonyja Martiala, koji je ranije morao napustiti teren.

Francuska sada ima četiri osvojena boda iz dvije utakmice i privremeno je prva u kvalifikacionoj grupi D, dok čeka ishod meča između Ukrajine i Finske, koja se igra večeras od 20:45h.

Reprezentacija Francuske gostovat će u Sarajevu, na stadionu Grbavica u srijedu 31. marta.

(Ajdin Balićevac)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.