29.3.2021. 22:57
0
Sergio Aguero napušta City
Ugovor iskusnog igrača (32) ističe na kraju sezone i do produžetka neće doći. Sada je to i definitivno jasno.
Argentinski napadač Sergio Aguero poslije 10 godina napušta Manchester City, saopštio je klub sa Etihada, prenosi N1.

Ugovor iskusnog igrača (32) ističe na kraju sezone i do produžetka neće doći. Sada je to i definitivno jasno.

„Aguerov doprinos Manchester Cityju tokom proteklih 10 godina je nemjerljiv. Njegova legenda ostaće neizbrisivo urezana u sjećanja svih koji vole klub, a možda čak i onih koji jednostavno vole fudbal„, istakao je predsjednik Cityja Kaldun Al Mubarak.


Takve riječi dobijaju potporu i u informacijama do koje je stigao BBC – Agueru će biti izgrađena statua ispred stadiona, pored Companija i Silve.

Argentinac je u uty stigao 2011. iz Atletico Madrida. U međuvremenu je na 384 utakmice postigao 257 golova.

Možda i najznačajniji predstavlja onaj iz 2012. protiv Queens Park Rangersa u nadoknadi vremena posljednjeg kola Premijer lige kojim su Građani došli do šampionske titule poslije 44 godine.

Poslije toga, Kunova uloga bila je među ključnim u osvajanju još dvije Premijer lige, jednog FA kupa i pet Liga kupa.

Aguero je karijeru započeo u Independienteu 2003, a zatim od 2006. do 2011. branio je boje Atletica. Biće zanimljivo vidjeti koji će biti njegov sljedeći klub.


(Mirza Kadić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.