31.3.2021. 8:09
0
Ronaldova traka na aukciji dostigla rekordnu vrijednost, nudi se bogatstvo
Ranije tokom dana osvanula je vijest u kojoj se navodi da je humanitarna organizacija "Zajedno za život" stavila na aukciju kapitensku traku koju je Cristiano Ronaldo bacio prilikom izlaska s terena, a sve s ciljem pomoći malom Gavrilu.

Aukcija je postavljena na tri dana i sav prihod od prodaje će biti doniran kao pomoć malom Gavrilu kojem je potrebno 2.500.000 eura za liječenje.

Najzaslužniji za ovaj čin je vatrogasac koji je uzeo traku i odlučio da je donira u dobrotvorne svrhe.

Samo 11 sati je bilo potrebno da traka dostigne vrijednost od 12.000.000 dinara, što je oko 100.000 eura, prenosi Telegraf.rs.

Sa cijenom višom od 12.000.000 dinara, ova aukcija je već postala rekordna u Srbiji kada su u pitanju sportski rekviziti, a pitanje je do koliko će ići u narednom periodu.

Licitacija će sigurno rasti još i više u narednom periodu, jer do kraja aukcije ima još sati.

Ova humanitarna akcija je odjeknula i izvan granica Srbije, a vijest je prenijela i vodeća svjetska agencija, AP, od koje su preuzeli gotovo svi mediji širom planete.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.