31.3.2021. 22:05
0
Klubovi Premiershipa na agente za godinu potrošili 375 miliona dolara
Najviše je na agente potrošio Chelsea, 48 miliona dolara, dok je Manchester City na honorare agenata potrošio 41 milion dolara. Na trećem mjestu je Manchester United sa 39 miliona dolara.
Klubovi engleske Premier lige potrošili su u proteklih godinu čak 375 miliona dolara na agente, objavio je Engleski nogometni savez (FA), prenosi N1.

Unatoč pretrpljenim velikim gubicima zbog pandemije COVID-19, klubovi elitnog razreda engleskog nogometa potrošili su gotovo 13 miliona dolara više na naknade za agente nego prethodne godine.

Najviše je na agente potrošio Chelsea, 48 miliona dolara, dok je Manchester City na honorare agenata potrošio 41 milion dolara. Na trećem mjestu je Manchester United sa 39 miliona dolara.

West Bromwich Albion potrošio je najmanji iznos, plativši agentima 5.7 miliona dolara.

Klubovi u drugom razredu, Championshipu su potrošili na agente 56 miliona dolara. Najviše Norwich City, 9.3 miliona dolara.

(Mirza Kadić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.