3.4.2021. 17:05
0
Premijer liga BiH: Željezničar poražen na Tušnju, Krupa i Tuzla City remizirali
Rezultatom 1:0 Sloboda je bila bolja od tima s Grbavice, a gol odluke bio je djelo Maksimovića.
Željezničar je u sklopu 24. kola m:tel Premijer lige BiH gostovao u Tuzli ekipi Slobode i ponovo razočarao.

Izabranici Amara Osima pretrpjeli su osmi ovosezonski poraz (1:0), treći na posljednje četiri utakmice, piše Avaz.

Prva ozbiljnija prilika viđena je u 27. minuti. Ermin Zec je pobjegao odbrani slobode i šutirao, ali je Adnan Golubović odbranio njegov udarac.

U 40. minuti sviran je penal za goste, nakon što je Kenin Devedžić igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Loptu je uzeo Samir Bekrić, njegov udarac zaustavio je sjajni Golubović, ali se lopta odbila do veznjaka Željezničara, koji ponovo nije uspio pogoditi.

Imao je Željezničar priliku za poravnanje preko Petra Boje u 48. minuti, ali je njegov udarac otišao za malo pored gola.

Kazna za promašaje uslijedila je u 49. minuti. Abid Mujagić je probio po strani i ubacio za Sašu Maksimovića, koji je pogodio za vodstvo Slobode.

Željezničar je pokušao doći do gola, ali je bio bez ideje u fazi napada. S ovim porazom ostao je na šestom mjestu s 38 bodova.

Sloboda je pak prekinula niz od pet poraza i sedmom pobjedom došla do osmog mjesta. Trenutno ima 25 bodova, šest više od ugroženog Olimpika na 11. poziciji.

U drugom danas odigranom susretu Krupa i Tuzla City odigrali su 1:1.

Krupa je bila jako blizu da ostvari prvu pobjedu, ali u sudijskoj nadoknadi Tuzla City je ipak došao do boda.
 
Tuzla je od 50 . minute igrala sa igračem manje, a Krupa je kapitalizirala brojčanu nadmoć 15 minuta kasnije kada je pogodio za 1:0 Vukmanović. Ipak, Brkić u prvoj minuti sudijske nadoknade, pogađa za konačnih 1:1.
(Mirza Kadić)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.