6.4.2021. 21:15
0
Miralem Pjanić drugi u Evropi po padu tržišne vrijednosti
Prestižni fudbalski portal Transfermarkt objavio je tabelu s 10 fudbalera koji su u proteklom periodu najviše izgubili na tržišnoj vrijednosti. Prvi na listi je defanzivac Barcelone Clement Lenglet čija je vrijednost pala za 25 miliona eura, a vrijednost našeg Miralema Pjanića je manja za čak 22 miliona eura što ga pozicionira na drugo mjesto pomenute liste.

Jedan od razloga je i taj što mu trener Ronald Koeman u posljednje vrijeme nikako ne daje šansu za igru, pa je Miralem zadnje četiri ligaške utakmice presjedio na klupi Barce.

Loše igre Barcelone su ostavile traga na cijenama svih fudbalera, pa su tako pored pomenutih Pjanića i Lengleta na listi i Philippe Coutinho, Antoinne Griezmann i Lionel Messi.

Miralem Pjanić je u dosadašnjem dijelu sezone ubilježio 28 nastupa za Barcelonu, a od toga je 13 puta bio starter.

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.