6.4.2021. 21:52
0
Manchester City izgubio skoro 200 miliona dolara
Engleski premierligaš Manchester City izgubio je u protekloj sezoni čak 175 miliona dolara zbog epidemije koronavirusa, objavio je klub sa stadiona Etihad.

Prihodi kluba pali su za 11 posto i iznosili su 660 miliona dolara, prenosi Hina. 

Gubici su rezultat smanjenja broja utakmica i prihoda od tv prava, ulaznica i suvernira, kao i povrata sezonskih ulaznica.

“Izolirani računi za 2019-20 nisu najbolji prikaz stvarnosti sezone”, rekao je izvršni direktor Ferran Soriano.

“Bolja financijska slika o vremenu epidemije koranavirusa pružit će se na kraju ove sezone. Kada se dvije sezone kombiniraju i normaliziraju,” dodao je.

Zanimljivo, Chelsea je u posljednjoj financijskoj godini zabilježio dobit od 44 miliona dolara, dok je Arsenal prijavio gubitak od 65 miliona dolara.

(Ajdin Balićevac)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.