11.4.2021. 19:10
0
Ko će naslijediti Amara Osima na klupi Željezničara?
Amar Osim, najtrofejniji bh. trener, od danas više nije šef stručnog štaba FK Željezničar, a već je krenula potraga za novim strategom Plavih.

Sjednica Upravnog odbora tima sa Grbavice bit će održana večeras, kada bi Plavi mogli dobiti i Osimovog nasljednika.

Jedan od kandidata i prije nego što je Osim smijenjen "postao" je Zlatan Nalić, koji je u BiH radio kao trener tuzlanskih premijerligaša - Slobode i Tuzla Cityja.

Od izvora bliskih FK Željezničar saznajemo da je prioritet domaći kadar, odnosno trener koji radi ili je radio na Grbavici. O imenima niko nije želio govoriti...

Navodno, bit će obavljeni razgovori sa Omerom Joldićem, trenerom juniori Plavih. Želja pojedinaca je i Edis Mulalić, ali je bivši prvotimac i trener Želje trenutno zaposlen u Crnoj Gori, gdje sa dosta uspjeha vodi FK Dečić.

Jedna od opcija je da ekipu do kraja sezone vodi Almir Memić, dosadašnji pomoćnik Amara Osima.

Odgovore na većinu pitanje dobit ćemo večeras na sjednici UO, prenosi faktor.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.