20.4.2021. 21:25
0
Šok u Italiji: Andrea Agnelli napušta mjesto predsjednika Juventusa!
Kako prenose brojni mediji na Otoku, Chelsea i Manchester City su odlučili da ne ulaze u Superligu nakon velikog pritiska navijača.

Piše: H. Ahbabović

Ideja Superlige doživjela je u manje od 48 sati nevjerovatan sunovrat, a priča se već svela samo na Real Madrid i tri talijanska kluba, čiji navijači još nisu započeli ozbiljnije proteste.

Prema pisanju Talksporta, Ed Woodward, direktor Manchester Uniteda, napušta klub nakon haosa koji je izazvala objava o pristupanju Superligi, te ga navijači vide kao glavnog krivca u Man. Unitedu oko pristupanja Superligi, što uostalom i jeste.

Arsenal napušta Superligu, pa je sada u igri od engleskih klubova samo Tottenham, mada se očekuje da i on vrlo brzo odustane od cijele ideje, nakon što su ovo otkazali gotovo svi klubovi sa Otoka.

Superligu je napustila i Barcelona koja je saopćila da će u istu ući samo ako to navijači Blaugrane budu željeli.

Tako da je sva priča sada ostala samo na Real Madridu i talijanskim klubovima, ali najvjerovatnije da sve pada u vodu.

Andrea Agnelli napušta mjesto predsjednika Juventusa, nakon totalnog fijaska koji je doživio sa idejom evropske Superlige, javljaju večeras mediji na Apeninima.

Juventus je jedan od suosnivača Superlige, a Agnelli je godinama nastojao da "progura" ovu ideju. Kada je konačno uspjelo, države su se uključile i natjerale klubove da odustanu, prenosi Sport1.

Suočen sa realnošću da od njegovih planova neće biti ništa te da je Juventus praktično izgubio položaj koji je imao u UEFA-i, zbog svojih nepromišljenih odluka, Agnelli je odlučio napustiti klub, javljaju inostrani mediji.

Predsjednik UEFA-e, Aleksandar Čeferin, jučer ga je nazvao lažovom i zmijom.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.