23.4.2021. 12:43
0
Krah Superlige: Iz projekta se povukao glavni finansijer
Superligu su barem dosad podržali Barcelona, Real Madrid i Juventus, ali nakon propale investicije očito je da od svega neće biti ništa.
Američka investicijska banka JP Morgan Chase & Co, jedna od najjačih financijskih institucija svijeta, povukla se iz projekta Superlige, prenosi SK.

“Očito je da smo pogrešno procijenili situaciju”, objasnili su iz bankarskog giganta koji je trebao biti glavni investitor ekspresno propale Superlige zašto se povlače iz projekta.

Podsjećamo, svaki od 12 klubova koji su prvotno zamišljeni za Superligu trebao je dobiti oko 350 milijuna eura. Na kraju je brod u potpunosti potonuo, natjecanje i prije početka su napustili Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Manchester City, Manchester United, Milan, Inter te Atletico.

Superligu su barem dosad podržali Barcelona, Real Madrid i Juventus, ali nakon propale investicije očito je da od svega neće biti ništa.

(Mirza Kadić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.