29.4.2021. 22:55
0
Evropska liga: Gol Džeke u debaklu Rome, Villareal bolji od Arsenala
Manchester United i Roma odigrali su izvrstan prvi meč polufinala, a završeno je trijumfom Đavola od nevjerovatnih 6:2. Villarreal je na svom stadionu s 2:1 savladao Arsenal.

Manchester United i Roma odigrali su izvrstan prvi meč polufinala Evropske lige. Vidjeli smo čak osam golova, a završeno je trijumfom Đavola od nevjerovatnih 6:2.

U strijelce se u ovom meču upisao i naš Edin Džeko, koji je u jednom trenutku bio pogodio za vodstvo Vučice od 1:2, piše SC Sport.

Inače, prvi je do gola na meču došao United i to u 9. minuti kada su njegovi igrači odigrali spektakularnu akciju. Na kraju je Cavani asistirao Brunu Fernandesu, a Portugalac prebacio Pau Lopeza i poslao loptu u mrežu za 1:0.

Roma se u igru vraća u 15. minuti kada je nakon igranja rukom Pogbe dosuđen penal, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Lorenzo Pellegrini i pogodio za 1:1.

Onda na scenu stupa i Džeko, koji u 34. minuti nakon asistencije upravo Pellegrinija šalje loptu u gol za 1:2.

United sjajno otvara drugi dio meča i ekspresno poravnava rezultat na 2:2 preko Cavanija, a bila je to samo najava pakla koji čeka Vučicu u nastavku. Fenomenalno je igrao upravo Cavani i zajedno s Brunom nosio United do potpunog preokreta.

Do njega United dolazi u 64. minuti kada ponovo pogađa impresivni Urugvajac. Bilo je tada 3:2, ali nije domaćin tu namjeravao stati.

U 71. minuti je dosuđen i penal za United, a rutinski ga je realizirao Fernandes i pogodio za 4:2. Potom je Romu u nekoliko navrata spasio Pau Lopez odličnim reakcijama, ali spasa nije bilo u 75. minuti kada Pogba daje novi gol i to na asistenciju izvrsnog Brune i pogađa za petardu i 5:2.

Nije tu bio kraj mukama Džeke i društva, pošto u 88. minuti i rezervista Greenwood stiže do gola i postavlja konačnih 6:2.

United je tako čekirao kartu za Gdanjsk pošto je zaista već jednom nogom u finalu.

Villarreal je u prvom polufinalnom meču Evropske lige večeras na svom stadionu sa 2:1 savladao Arsenal i stekao minimalnu prednost pred revanš na Emiratesu.

Očajno je Arsenal otvorio ovaj meč i to je Žuta podmornica iskoristila već u 5. minuti kada Manu Trigueros pogađa na asistenciju Chukwuezea i dovodi domaćina u vodstvo od 1:0.

Nastavio je gostujući sastav igrati jako slabo, a igra bez pravog napadača definitivno nije funkcionisala pošto je utakmicu na toj poziciji počeo Nicolas Pepe.

U 29. minuti Villarreal dolazi do drugog gola, a prednost je udvostručio preko Raula Albiola koji pogađa nakon ubačaja Gerarda Morena.

Arsenal je prvi dio završio bez udarca u okvir gola, a nije to puno bolje izgledalo ni u nastavku. Da stvar bude gora, Ceballos u 57. minuti dobija drugi žuti karton i mora napustiti igru.

Na sreću po Arsenal, u 71. minuti mu je dosuđen jedanaesterac, a siguran izvođač je bio Nicolas Pepe i tako je smanjio na 2:1.

S tim rezultatom je utakmica i završila, a tako Arsenal može biti presretan jer je u mnogo boljoj poziciji pred revanš nego što se to činilo da će biti.

Treba reći i da je Villarreal na kraju meč završio s desetoricom pošto je u 80. minuti pocrvenio Capoue.

 

(Mirza Kadić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.