4.5.2021. 16:51
0
Roditeljima djece danas saopćena odluka: Fudbalski klub Sarajevo gasi školu "Asim Ferhatović Hase"
FOTO: FK Sarajevo
Kako saznaje portal "Avaza", Fudbalski klub Sarajevo gasi Školu fudbala "Asim Ferhatović Hase". Ovo je danas saopćeno roditeljima djece koja pohađaju ovu školu. U planu je da ostane Akademija FK Sarajevo, a ne kao do sada oba pogona.

Podsjetimo, ŠF "Asim Ferhatović Hase" je do sada funkcionirala za najmlađe uzraste i na principu plaćanja članirana, kao i za omladince nešto starijih uzrasta koji nisu uspjeli ući u Akademiju. Treniralo se na pomoćnim terenima Koševa, dok su akademci radili u Butmiru.

Akademci su bili od određenog godišta i birani su oni talentiraniji. Predstavljali su Sarajevo u elitnim ligama, dok su polaznici ŠF "Asim Ferhatović Hase" igrali federalna ili kantonalna takmičenja, piše Avaz.

Kako saznajemo, ovo nije baš naišlo na pozitivne reakcije roditelja, a mnogi će morati potražiti nove sredine za svoju djecu. Osim toga, upitno je šta će biti s trenerima koji su radili u ŠF "Asim Ferhatović Hase".

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.