7.5.2021. 17:54
0
Slučajno ili ne: Sarajevu danas u Tuzli sudio Dragan Petrović koji dolazi iz Banjaluke!
Aktuelni prvak Sarajevo je u susretu 29. kola m:tel Premijer lige BiH gostovalo na Tušnju Tuzla Cityju i osvojilo bod, iako je imalo prednost, prenosi Sport Avaz.

Poveli su gosti u 29. minuti, kada je Matthias Fanimo poslao sjajnu dubinsku loptu, a Zinedin Mustedanagić rutinski pogodio za 0:1.

Izjednačenje u 42. minuti, kada je Adnan Džafić s nekih 25 metara raspalio po lopti i matirao Vladana Kovačevića.

Gosti u 50. minuti ostaju s igračem manje, kada je zbog neopreznog starta isključen Mirko Oremuš.

Sarajevo je tako ostalo vodeće, ali ima tri boda prednosti nad drugoplasiranim Borcem, koji ima utakmicu manje. Tuzla City je šesti s 46 bodova.

Ipak, ono što je danas donekle posebno komično bilo u cijeloj situaciji, posebno kada se uzme u obzir da se Sarajevo za titulu bori sa Borcem iz Banjaluke, je to da je glavni sudija na utakmici bio Dragan Petrović koji dolazi, pogađate, iz Banja Luke.

Iz Banja Luke, primjera radi, dolazi i aktuelni predsjednik NSBiH kao i prvi čovjek banjalučkog Borca, Vico Zeljković.

(Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.