12.5.2021. 18:54
0
UEFA pokrenula postupak protiv Reala, Barcelone i Juventusa
Evropski nogometni savez (UEFA) objavio je u srijedu da je otvorio disciplinski postupak protiv velikana Real Madrida, Barcelone i Juventusa.

Razlog tome je planirana Superliga iz koje trojac, za razliku od ostalih devet članova osnivača, među kojima su Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Čelsi, Totenhem, Arsenal, Atletiko Madrid, Milan i Inter – još nisu službeno distancirali.

– UEFA-ini etički i disciplinski inspektori danas su zaduženi za provođenje disciplinske istrage zbog mogućeg kršenja UEFA-inih zakonskih okvira od strane Real Madrida, Barcelone i Juventusa u vezi s takozvanim projektom Superlige – rečeno je u priopćenju, prenosi Hina.

Među disciplinskim kaznama za kršenje statuta UEFA-e, za klubove su najteže izbacivanje iz trenutnih ili budućih takmičenja, a za dužnosnike zabrana aktivnosti u vezi sa nogometom. 

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.